Grønnsaker på grillen er perfekt, og servert med grillede minipizza blir det superdigg! Her toppes det med en enkel yoghurtdressing og mynte. Så enkelt og så godt.

Skriv ut oppskriften

Dette trenger du

1 pakke minipizza

Søtpotet:

1 stor søtpotet

2 ss god olivenolje

1 ts hvitløkspulver

1 ts chilipulver

1 ts kumin

1 ts paprikakrydder

2 ss flytende honning

Salt og pepper etter smak

Yoghurtdressing:

2 dl yoghurt naturell

0,5 stk agurk, revet

0,5 stk sitron, saften av

1 klype salt

1 ss mynte, finhakket

Slik gjør du

  1. 1
    Vask agurk og riv på ett rivjern. Klem ut saften av agurken og bland sammen med yoghurt, sitronsaft, salt og finhakket mynte.
  2. 2
    Rens og del søtpotet i terninger, legg over i en kjele, dekk med vann og kok i noen minutter til de er møre men fortsatt faste. Hell av vannet og la de avkjøles noe.
  3. 3
    Imens potetene avkjøler seg blander du sammen olivenolje, hvitløkskrydder, chilipulver, kumin, paprikakrydder og flytende honning. Smak til med salt og pepper.
  4. 4
    Bland søtpotet-terninger med halvparten av dressingen og tre på grillspyd. Grill på middels varme i noen minutter, snu underveis.
  5. 5
    Det siste minuttet varmer du minipizza på grillen.
  6. 6
    Ta av spydene, pensle med resten av dressingen og server med grillede minipizza, yoghurtdressing og topp med mer mynte hvis du ønsker det.

Søtpotetspyd med minipizza

Søtpotetspyd med minipizza

Pisket fetaost med bakte tomater og minipizza

Pisket fetaost med bakte tomater og minipizza

Minipizza på grillen

Minipizza på grillen

Minipizza med reinsdyrskav

Minipizza med reinsdyrskav

Hvitløks- og urtebrød på grillen 

Hvitløks- og urtebrød på grillen