Dette trenger du
2 stk gulrot
1/4 stk sellerirot
300 g laks
200 g scampi eller reker
5,5 dl fiskebuljong
2,5 dl helmelk
1 dl kremfløte
2 ss hvetemel
salt og pepper etter smak
Til servering: gressløk og multibrød
Slik gjør du
- 1Vask og rens gulrot og selleri, del i små terninger
- 2Kok opp fiskebuljongen i en passe stor gryte. Tilsett grønnsakene og la det småkoke i ca. 3 minutter. Visp sammen melk og hvetemel i en bolle, hell over i gryten mens du visper hele tiden. La det småkoke i 4-5 minutter
- 3Skru ned varmen, tilsett sjømat og la det hele trekke i 4-5 minutter. Rør til slutt inn fløten og smak til med salt og pepper
- 4I mens fisken trekker varmer du multibrødene etter anvisning på pakken eller raskt i pannen
Dryss over gressløk og server suppe med lune multibrød.